Sağlık

Antibiyotik kullanmak istemeyenlere alternatif çözüm: Kış çayı

Esmanur GÜLBAHAR / Sergen DURAK / HERKES DUYSUN
BURSA (İGFA) –
Kışın soğuğunun giderek daha fazla hissedildiği günümüzde vücudumuz enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale geldi. Vücudun bağışıklık sistemi zayıflamaya başladı ve grip, nezle gibi bulaşıcı soğuk algınlığına yakalanma riski arttı. Kış çayları bu noktada devreye giriyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve hastalıklara karşı aktif savunma sağlıyor.

Bulaşıcı soğuk algınlığı hastalıkları özellikle kalabalık ortamlarda, toplu taşımada, iş yerlerinde, sinema, tiyatro ve kafelerde insanlara bulaşabilmektedir. Hastalıklardan korunmak için bitki çayları tüketilerek vücudun direnci artırılabilir. Bağışıklık güçlendirici özelliğiyle öne çıkan bitki çaylarına karanfil, çubuk tarçın, karabiber, zencefil gibi baharatlar da eklenebilir. İçine bir dilim limon eklenebilir.

“KIŞ HASTALIKLARINA KARŞI KIŞ ÇAYI TALEP OLUYOR”

50 yıldır baharat ve otlarla Bursa halkına hizmet verdiğini belirten Aktar İsmail, konu hakkında Herkes Duysun muhabirine açıklamalarda bulunarak, mevsimi nedeniyle kış hastalıklarının popüler olduğunu, bunu yapmayanların ise hasta olduğunu belirtti. Kimyasal kullanmak istediğini, doğal ürünler istediğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Kış çayı grip ve soğuk algınlığına karşı çok etkilidir.” İyi cevap veriyor. İçerisinde gül hatmi, papatya ve ıhlamur bulunmaktadır. Kaynarken bir karanfil ve küçük bir parça tarçın eklenebilir. İçerken küçük bir parça limon eklediğimizde bağışıklığı güçlendirir. Griple mücadele ediyor. Papatya ile iltihapları temizler. “Kış hastalıklarına karşı kış çayına talep var.” söz konusu.

LİDEN’İ NASIL TÜKETMELİYİM?

Uzun zamandır koruyucu özelliğiyle bilinen doğal bitkilerden biri olan ıhlamurun nasıl içilmesi gerektiğini de anlatan şifalı bitki uzmanı İsmail Beyefendi, şunları söyledi: “Ihlamurun içine her şey giremez. Bir kilogramlık çaydanlığa bir avuç ıhlamur, bir yemek kaşığı papatya, 3-5 adet karanfil ve dörtte bir ayvayı ekleyip kaynatırsanız, ıhlamur bağışıklık sistemine iyi geldiği için tüm kış hastalıklarından korunmuş olursunuz, Papatya bir antibiyotiktir ve karanfil bir antiseptiktir. Ayva ise göğsü yumuşatır, balgamı giderir ve vücut direncini maksimuma çıkarır. “İçerken bir çay kaşığı bal ve limonla takviye edersek kışı antibiyotik kullanmadan geçirmemiz oldukça mümkün.” İfadelerini kullandı.

KIŞ AYLARINDA ANTİBİYOTİK KULLANMAK İSTEMEYENLER İÇİN MUCİZE TARİF…

Aktar İsmail Bey ayrıca kış aylarında antibiyotik kullanmak istemeyenlere özel mucize kış çayının tarifini de verdi:

“4 adet limonu soyup doğrayıp miksere koyuyoruz. 4 diş sarımsağı soyup doğrayıp miksere koyduk. İki parmağımız büyüklüğünde 20-25 gram taze zencefili soyup doğrayıp mikserde çorba kıvamına getiriyoruz, 2-2,5 litre kaynar suya koyup soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Kişinin yaşına ve yüküne göre sabah ve akşam aç karnına yarım veya birer bardak çay içebilir, birer bardak su içebilir, yarım saat sonra da sofraya oturabilirsiniz.”

felahiyeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu