Haber

Murat Kurum, Hak-İş Federasyonu Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu

Hak-İş Federasyonu Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, değerli açıklamalarda bulundu.

Çözüm odaklı bir profile sahip olan Kurum, 22 yıldır çalışanlara, memurlara ve emeklilere sağlanan desteklere dikkat çekti.

Takviyelerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirten Kurum, şu ifadeleri kullandı;

“Sendikalarımızla birlikte yerli ve milli bir duruş sergiledik.”

“22 yıldır personelimizin, memurlarımızın, emeklilerimizin haklarını arama çabalarını her zaman destekledik. Bu yolda çalışan HAK-İŞ gibi sendikalarımıza, işçi arkadaşlarımızın geleceğine ve işçi dostlarımızın geleceğine her zaman değer verdik. geleceğe yönelik adımlar.

Sadece hakların alınması noktasında değil, devletimizin bu anlamda kat ettiği tüm yollarda, en kritik süreçlerde, dönüm noktalarında sendikalarımızla birlikte her zaman yerli ve milli bir duruş sergiledik.

“İşçilerimizin, kardeşlerimizin yüzü hep gülsün”

Bu çabayı personelimiz için, alın terimiz ve emeğimiz için hep birlikte yapacağız. Personelimizin ve kardeşlerimizin her zaman gülümsemesini istiyoruz. Sen her şeyin en iyisine layıksın, sen bizim gururumuzsun. Tanrı hepinizi kutsasın.

“Birlikte kazanacağız”

31 Mart’ta hep birlikte kazanacağız. 31 Mart’tan sonra da sizler için ve şehrimiz için çalışacağız, aziz İstanbul’umuz Sultan Fatih’in şehri için gece gündüz mücadele etmeye devam edeceğiz.

“Sendikalarımız daha önceki görevlerinde olduğu gibi belediyede de yol arkadaşımız olacaktır.”

1 Nisan’da göreve başladığımızda, bakanlığım boyunca her zaman sürdürdüğüm bir prensibi İBB’de de umarım hayata geçireceğiz.

Katılımı maksimuma çıkaracağız. Yani sendikalarımız daha önceki görevlerinde olduğu gibi belediyede de yol arkadaşımız olacak.

Sadece istişarede bulunacağımız değil, aynı zamanda projeyi birlikte uygulayacağımız paydaşlarımız olacak. Öncelikle çalışanlarımızın, çalışan kardeşlerimizin, memurlarımızın haklarına ve çalışma koşullarına ilişkin tüm iyileştirmeleri sizlerle birlikte tasarlayıp hayata geçireceğiz.

“İşçiler ile belediye yönetimi arasındaki anlaşmazlıkları çözeceğiz”

İşçiler ile belediye yönetimi arasındaki anlaşmazlıkları buradan beyan ediyorum; Personel ve işçi kardeşlerimize her zaman destek vererek, pozitif ayrımcılık yaparak, hep birlikte çözeceğiz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sendikalarımızın İstanbul’daki tüm sektörlerde çalışan işçi arkadaşlarımıza yönelik düzenlediği özel eğitim programlarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü maddi ve manevi desteği sağlayacağız.

İstanbul’daki ulaşım sorunu hakkında

İstanbul’un ekonomik potansiyelini hayata geçirmenin önündeki en büyük iki engel;

Kayıp 5 yılda dönüşümün durması ve trafik çilesidir. Bugün nereye giderseniz gidin, hangi caddeye giderseniz gidin, hangi ilçeyle karşılaşırsanız karşılaşın vatandaşlarımız bunun bilincine vardı.

Her gün trafikte kaybettiğimiz saatler, tüm operatörlerimize, çalışanlarımıza, işçi ve esnaflarımıza geri dönülemez bedeller ödetiyor.

Ancak İstanbul, Türkiye ekonomisinin lokomotifi ve itici gücüdür. İstanbul’un kapanması Türkiye’nin kapanması anlamına geliyor. Ulaşım sorunlarının çözüldüğü bir İstanbul, tüm işletmelerin ve çalışanlarımızın daha az maliyetle daha fazla iş yapabilmesi anlamına geliyor.

“CHP yönetimi ve temsil ettiği zihniyet…”

Maalesef CHP yönetimi ve onun temsil ettiği zihniyet, 5 yıldır bu kentte çıkmaz siyasetini hakim kılarak, İstanbul’umuzun ekonomik performansını bilinçli olarak yavaşlatmıştır.

kentsel dönüşüm süreci

İstanbul’u depreme hazırlayan, yerel ekonomiyi ve istihdam olanaklarını maksimuma çıkaran kentsel dönüşüm için tüm gücümüzle sizlerle birlikte çalışacağız.

İstanbul’da 5 yılda 650 bin konut üretip 100 bin sosyal konut inşa edeceğiz. Bu konutlar kiralanacak ve kentsel dönüşüme giren kardeşlerimiz için 39 ilçeye yetecek formda bu projeleri hayata geçireceğiz. Kentsel dönüşümden geçen kardeşim bu yaptığımız evlerde kiraya verecek. Projesinin bitmesini bekleyecek.

Bittiğinde yerini bu projeler alacak. Bu konutların kira fiyatları makul olacaktır. Hem İstanbul’daki kira fiyatlarını düşürmek hem de vatandaşlarımıza bu anlamda destek olmak için bu projeyi gerçekleştireceğiz.

“KİPTAŞ aracılığıyla kooperatiflere destek vereceğiz”

KİPTAŞ aracılığıyla memur, emekçi ve işçi kardeşlerimizin kuracağı kooperatiflere proje, üretim gibi teknik destek de sağlayacağız. Sendikalı kardeşlerimiz bir araya gelecek ve bu birliktelikle biz de büyükşehir belediyesi olarak KİPTAŞ aracılığıyla her türlü desteği sağlayacağız.

“Herkesi kucaklayacağız”

İstanbul’un her anında yanınızda olacağız. Milletimizin yanında olacağız.

Gereksiz gündemlerle İstanbul’un zamanını boşa çıkaranlardan olmayacağız. İstanbullular 5 yıldır hizmet ve eserler yerine sadece algı çalışmaları görüyor.

Milletimiz artık ‘herkesi kucaklayacağız’ diyerek milleti kutuplaştırma çabalarını görüyor. Gerçek olacağız, samimi olacağız, tüm İstanbullularla dost olacağız, yoldaş olacağız, kardeş olacağız.

“5 yılda yıkılmaya çalışılan 570 yıllık onur ve gururu yeniden ayağa kaldıracağız.”

Emekleriniz ve alın terinizle bugünlere getirdiğimiz İstanbul’un 570 yıllık onur ve gururunu sizlerle birlikte yeniden canlandıracağız.

haber-mustafakemalpasa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu